Σχετικά με Λουρδάς, του Rosas Beach Studios στην Κεφαλονιά, Λουρδάτα

Λουρδάτα

Η παραλία Λουρδάς απλώνεται σε μια έκταση ενός χιλιομέτρου και προσφέρει κυρίως λευκή ψιλή αμμουδιά, κρυστάλλινα γαλάζια νερά και μια υπέροχη θέα στο επιβλητικό βουνό Αίνος, το μεγαλύτερο βουνό της Κεφαλονιας. Bρίσκεται στο χωριό Λουρδάτα το οποίο χαρακτηρίζεται για την πλούσια βλάστηση και το γόνιμο έδαφος του.

Στο χωριό Λουρδάτα υπάρχει μινι μάρκετ, φούρνος και παραδοσιακές ταβέρνες.

Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει ένα τεράστιο πλατάνι περίπου 150 ετών. Κάτω από τα μεγάλα του κλαδιά βρίσκεται ένα όμορφο παραδοσιακό δροσερό καφενέ στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε τα γλυκίσματα της περιοχής θαυμάζοντας το πράσινο ξεχωριστό περιβάλλον. Από το κέντρο του χωριού ένας κατηφορικός δρόμος γεμάτος δέντρα και ελιές οδηγεί στην παραλία και ένας ανηφορικός δρόμος οδηγεί στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Κοντά στο συγκρότημα μας βρίσκεται ένα μικρό φυσικό λιμάνι στο οποίο οι παραθεριστές μπορούν να τοποθετήσουν τα μικρά τους σκάφη.

Η γύρω περιοχή προσφέρει όχι μόνο πολλές ανεξερεύνητες ακτογραμμές, προσβάσιμες μόνο με βάρκα, όπου γεννούν τα αυγά τους οι χελώνες Careta Careta, αλλά και πολλές σπηλιές που αξίζει να εξερευνήσετε.


Το συγκρότημα Rosa’s Beach Studios είναι χτισμένο σε μεγαλύτερο υψόμετρο από την παραλία και έτσι διαθέτει μοναδική πανοραμική θέα στο βουνό Αίνος, στην σκουρόχρωμη βλάστηση της περιοχής, στους καταπράσινους λαχανόκηπους που απλώνονται κατά μήκος της παραλίας Λουρδά και στο γαλάζιο του Ιονίου Πελάγους.

Δείτε επίσης...