Σχετικά με την Κεφαλονιά, του Rosas Beach Studios στην Κεφαλονιά, Λουρδάτα

Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί των Ιονίων Νήσων και βρίσκεται ανάμεσα στην Ζάκυνθο και την Λευκάδα .Έχει έκταση 781 τ.χλμ και πληθυσμό 35.000 κατοίκους.

Στο Αργοστόλι, την πρωτεύουσα του νησιού υπάρχει η τοπική αγορά, ο πεζόδρομος του λιμανιού, η κεντρική πλατεία με τις καφετέριες και τα εστιατόρια ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο Φάρος των Αγίων Θεοδώρων με όμορφη θέα αλλά και οι Καταβόθρες, παραθαλάσσια περιοχή με ενδιαφέρον γεωλογικό φαινόμενο.

Από το Αργοστόλι μπορείτε να πάρετε το καραβάκι και να πάτε στο μικρό αλλά πανέμορφο Ληξούρι .Εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς παράλιες κοντά στο Ληξούρι είναι οι Πετανοί, ο Μέγας Λάκκος και το Ξι.

Σημείο αναφοράς του νησιού αποτελούν η πολύ βραβευμένη παραλία του Μύρτου και το χωριό Άσσος, το υψηλής ποιότητας κρασί Ρομπόλα, το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, το σπήλαιο της Δρογκαράτης και η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου, του πολιούχου του νησιού.

Η Κεφαλονιά έχει πολλές ακόμη φυσικές ομορφιές και τοπία που αξίζει να επισκεφτείτε όπως το γραφικό χωριό Φισκάρδο και η Αγία Ευφημία στο βόρειο μέρος του νησιού με τις παραδοσιακές ταβέρνες, τα ιστιοπλοϊκά σκάφη και τις μυστικές παράλιες άγριας ομορφιάς Δαφνούδι, Eμπλυση, Κομιτάτα και Αγία Ιερουσαλήμ που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Στο νότιο τμήμα του νησιού βρίσκεται η παραλία Άμμες, το λιμάνι του Πόρου που συνδέει το νησί με την Πελοπόννησο, το ψαροχώρι Καταλειός και το πανέμορφο χωριό της Σκάλας.

Το Rosa’s Beach Studios βρίσκεται στο νότιο κεντρικό τμήμα της Κεφαλονιάς, στο χωριό Λουρδάς που ανήκει στον Δήμο Λειβαθούς.

Ο Δήμος Λειβαθούς προσφέρει τουριστικά αξιοθέατα με έντονο πολιτιστικό ιστορικό και θρησκευτικό ενδιαφέρον.

Το βουνό Αίνοςείναι το μεγαλύτερο του νησιού και έχει υψόμετρο 1862μ. Ειναι Εθνικός Δρυμός ξακουστός για τα μοναδικά στην Ελλάδα μαύρα έλατα αλλά και τα άγρια άλογα που ζουν στις πιο ψηλές κορυφές του.

Το κάστρο του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται σε υψόμετρο 320μ. αποτελούσε διοικητικό και στρατιωτικό κέντρο του νησιού μέχρι το 1757 όπου η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Αργοστόλι.

Το νησάκι του Δία που είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα και βρίσκεται μισό μίλι από την ακτή . Εκατό σκαλιά οδηγούν σε μια εκκλησία που χτίσθηκε πάνω στα ερείπια του ναού του Δία. Η εκκλησία της Παναγιάς της Διώτισσας ή των Βλαχερνών γιορτάζει κάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου.Δείτε επίσης...